Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Evanescence


Το συγκρότημα Evanescence ιδρύθηκε από την τραγουδίστρια, πιανίστα και συνθέτρια Amy Lee και τον πρώην κιθαρίστα και τραγουδοποιό Ben Moody. Οι δύο τους συναντήθηκαν το 1994 στο Λιτλ Ροκ, όταν ο Moody άκουσε την Lee να παίζει το "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" - με τον Meat Loaf στο πιάνο.


Το όνομα του συγκροτήματος σημαίνει "εξαφάνιση". Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το  1998  το άλμπουμ Evanescence EP και το 1999 το άλμπουμ Sound Asleep EP, γνωστό και ως Whisper EP (1999).


Οι κριτικές ποικίλλουν για το είδος της μουσικής που παίζει το συγκρότημα. Για άλλους οι Evanescence είναι ένα rock συγκρότημα, για άλλους είναι metal, αλλά για τους περισσότερους είναι gothic μπάντα.


Δημοσιεύσεις σε κάποιες εφημερίδες τους έχουν προσδιορίσει ως gothic metal ενώ άλλες σε άλλες πηγές ως gothic rock. Έχουν σχέση με πολά συγκροτήματα που προέρχονται από διαφορετικά είδη. Η μουσική τους μοιάζει με metal nu όπως στους POD και στους Linkin Park, με gothic metal όπως στους Lacuna Coil ή με metal όπως οι Nightwish και Within Temptation


Τα πρώτα τους τραγούδια ήταν το "Solitude" και το "Give Unto Me", γραμμένα και τα δυο από την Lee, και το "Understanding" και το “My Immortal”, γραμμένο από τον Moody.
Επιτυχημένα cd τους είναι το Fallen and Anywhere but Home (2002–2005) και το The Open Door (2006–2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου